saja saja

kepenatan jalan seharian dengan family
teman diorang beli baju sekolah, kasut sekolah, seluar sekolah
sekolah sekolah sekolah
hmm. rindu pulak aku dengan suasana di sekolah
especially classmates aku yang memang hari hari happening
ada pulak sorang budak tu tanya "nak beli kasut sekolah juga haa?"
aku jawab laa "tak tak"
mak aku sambong "dia dah habis sekolah, boy". hehehe

ya, aku mana ada sekolah lagi
dah memang kat hujung hujung pun
nak sambung apa pulak kalau dah form 6 tu memang
dikatakan garis penamat sekolah menengah
tak terniat pun nak pijak sekolah tu lagi
kecuali time nak ambik result STPM nanti. tak sabar pulak

then, kakak bawa pergi Permy Mall
asal Permy Mall jer, memang aku dengan adik singgah
kedai CD/DVD what so ever la
nak cari CD Game. wahaha =P
sempat juga aku rembat satu game then asked my brotha bayarkan
baik betol hati dia. yeah yeah
during this hols ni memang aku guna sebaiknya dengan
bermain game =________="
booooossaaaaaaannnn~

teet teet teet
aku rindukan dia
dia sibuk buat persiapan for Christmas sekarang ni
so, aku tak nak la ganggu dia
nanti dia marah pulak
nanti tak pasal pasal dia baling
pokok Xmas tu nanti
ngeee
i'm not okay
i miss you
A LOT !!
Merry Christmas Sayang :)

i hope you could stay, i need you and i adore you
time to time, i'm always thinking of you
once i realised that i care about you, so much
hopefully you're alright there
just take care of yourself well where ever you are
have a good time <3



Thanks for reading my entry and i really appreciate it

The last paper for STPM and MERDEKA !!!

assalamualaikum and hai good morning :)

awal pulak aku online hari ni. hais. sekarang aku mang dah susah nak online salu salu macam dulu. nak kata aku busy. sekolah dah abis. nak study? study apa ka benda nya pulak. kerja? eh, takda la. mak belom kasi kebenaran lagi buat masa ni. entah bila dia nak lepaskan aku pergi cari nafkah. aiseh. nafkah? kawen pun belom. calon pun takda. uww. stop the crap! my dad yang always conquer komputer yet this broadband. tu laa kelemahan broadband. sorang jer bole guna. adeh adeh. sabar jer la. orang tua kita kena dahulukan. sapa dulu makan garam? haa ..

Pengajian Am Kertas 1. last paper on 13 disember 2011 eahh. kertas terakhir memang agak kemalasan aku nak ulangkaji. tapi alhamdulillah aku sempat cover hampir ke semua topik. sebab aku ambik masa 3 hari sebelom exam untuk study subjek ni. hahaha . last minute tak bagus sangat diamalkan tapi agak berbaloi jugak. kalau study awal sangat mudah lupa pulak. tapi tak semestinya la. bergantung jugak dengan situasi kita during study. sama ada paham atau tak. this paper pun quite okay eahh. takla susah sangat. cakap besar pulak kau. HEHE. takla takla. at least aku tak frust.

MERDEKA !!! alhamdulillah, misi aku kini sudah selesai. setahun setengah aku berada di Tingkatan 6, tak sangka aku bole habiskan pengajian. kalau dulu memang aku asyik menangis jer. pasal aku tak tahan dok lama lama kat sekolah tu. plus dengan kerenah birokrasi. aep ! kerenah cikgu cikgu ler. sometimes dengan orang sekeliling aku. but then aku kena hadapi semua tu dengan hati yang tabah. akhirnya, aku dah pun sampai ke penghujung dan kini aku bole bebas berlari kemana saja aku nak. waseh waseh.

maka, sudah ada 3 orang daripada 5 adik beradik aku dah habis pengajian di Tingkatan 6. yeah yeah. tak semua nak masok T6 tau. nak kena paksa family dulu. tu pun kalau kau nak dengar katakata diorang. aku terpaksa. pasal aku faham keadaan family aku sekarang. dulu tak mampu la nak masokkan aku dalam mana mana U. keadaan kewangan masih tak stabil. orang kata kalau masok T6, murah, jimat what so ever. hais. mana ada. masih jugak aku keluarkan duit beratus ratus agaknya kot. tapi lebih murah dari yuran kat U tu la ya. beratus ratus? nampaknya bohong. kitorang ada Cheing Wei Ni (penasihat kewangan merangkap bendahari kelas kami). dia la yang tolong kami jimatkan duit. HAHA. even agak kedekut bunyinya tapi ilmu masih dapat dicari.

cuti? agak bosan macam selalu laa. dok kat rumah jer. tolong bisnes mak aku. HEHE. online jarang sekali. tapi main game selalu. tu pun kalau adik aku takda kacau. HAHA. dulu aku salu marah diorang pasal asyik main game 24 jam. nah. sekarang aku pulak yang conquer PS2 diorang. NGEE. siap ada plan nak beli CD Game banyak banyak. sekarang pun aku dah addict dengan The Sims. what a nice game ! ^______^

p/s : to all member member out there. tahniah sebab dah graduated and mudah mudahan dapat result gempak. selamat bercuti and jaga diri korang baik baik tau. jumpa lagi :)

Thanks for reading my entry and i really appreciate it

STPM on 4th and 5th November :)

assalamualaikum and salam sejahtera :)

lama jugak aku tak singgah blog aku ni ya. datang datang pun saja nak update pasal exam lepas. nak sambong cerita lagi la tuh. iya laa~

on 4th November 2011,
kami duduki kertas sejarah 2. bukan duduk atas kertas tu yah. aku memang dah konfiden dapat jawab. sebelom masok bilik peperiksaan lagi. pasal aku dah skop banyak topik and soalan. semacam yakin jer soalan tu akan keluar. tuikkk! tak guna aku mengharap. hanco harapan aku bila tengok soalan soalan yang dikemukakan. ape nih? tak best la! cuma 2 soalan jer yang aku ada skop, keluar. kan kena jawab 4 soalan dari 12 soalan. 2 jer? bole dapat 50 markah jer? tu pun tak tau sampai ke tak 50. yang lain aku main jawab jer ekot pengetahuan aku. nasib ada jugak yang aku tau walaupun agak tak betol jer. SATU SOALAN AKU TAK JAWAB HABIS :'(

kecewa la jugak. kalau dah hidup kita di masa depan kita tak dapat nak ramal. sama la jugak dengan soalan soalan yang bakal ditanya kat kita dalam exam. lain la soalan tu dah bocor. tapi, bak kata kawan aku. kalau semua orang kata susah. komfem diorang pemeriksa akan turunkan markah untuk lulus. bagus la tuh. harap harap la. usaha dah. tinggal tawakal jer la.

on 5th November 2011,
kertas geografi 2 pulak. yang ni aku memang suka. sikit jer la. at least dapat back up kertas geografi 1 hari tu. mudahan la. macam biasa la. soalan yang tak diduga keluar, keluar la pulak. tapi at least yang aku skop and ada belajar, keluar. alhamdulillah la kalau macam tu. mudahan result pun ok. hais. walau peluangnya agak tipis. kertas ni aku takda komen sangat. ok la tu kot :)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

yes. tinggal satu paper jer lagi. Pengajian Am Kertas 1. objektif jer. tapi susah jugak nak skor 40 and above. ada 60 soalan semuanya. semua pasal politik kat Malaysia ni and kerjasama dengan dunia luar jugak. walaupun aku ni warganegara Malaysia, tapi tak semua benda aku tau pasal Malaysia. pasal tu la kena belajar subjek ni dengan baik. kalau nak jawab dengan baik. hehe. study untuk exam jer.

apsal takda gambar kertas exam? malas daa~ frust ni frust =P

ok laa. aku cabut dulu. assalamualaikum :)



Thanks for reading my entry and i really appreciate it

STPM : 29th december 2011

assalamualaikum and hello hello :)

i'm back with a new story. nothing else. it is about STPM. hehe. saja nak tulis dalam blog. so that aku ingat apa yang aku dah lalui sepanjang exam ni. pasal exam lepas lepas memang aku dah tak ingat langsung. tinggal sejarah la semua exam tu *PMR & SPM. yang ni special sikit. pasal tak semua orang berani ambik. haa! kan? betol tak? dulu time register masok form 6 bukan main ramai. ditambah lagi dari sekolah sekolah lain. dapat kenalan baru pulak tu. hari ke hari, minggu ke minggu, bulan ke bulan, tup tup tinggal 12 orang jer dalam kelas. tu kelas aku. ada berani? back to my topic ya ~



dapat jer paper ni terus berdegup kencang jantung aku. fuh. tak terkata lagi dah perasaan nervous menggeletar macam nampak hantu. hmm. kan paper ekonomi 1 hari tu aku jawab ekot sedap tangan aku jer nulis. nak tak nak. kena kerja lebih lagi untuk paper ekonomi 2 ni. nak back up paper 1 la kononnya. sebab dua dua paper kena seimbang. kalau tak, yang tak cukup markah terpaksa tarik markah yang memang takkan cukup markah jugak. ape ape jer la.

tengok soalan, fuh. kalau dah susah tu. memang susah. takder makne nak harapkan keajaiban tu datang. but, i think i did better for this paper than the other. sampai tak cukup masa pulak. but, alhamdulillah aku jawab semua soalan. banyak buang masa kat bahagian D buat aku nervous tak tentu arah. takut takut tak sempat jawab habis. so far, ok la. harap cemerlang. aisehmen ~


petang tu pulak ada kertas geografi 1. full name dia Geografi Alam Sekitar Fizikal. actually, aku tak berapa suka dengan subjek ni. pasal banyak benda kita nak belajar. banyak sangat pecahan and berulang ulang. agak konfius rupa gayanya. subjek ni Mak Yong yang ajar. Hehe. Gelaran untuk Cikgu Nor Shariza a.k.a Taiko Lutong. "duit raya takdo, penampo ado". dia ni pembekal makanan kitorang. masakan dia memang sedap. mintak resepi pun dia tak nak bagi. haa! part ni aku suka. Haha. Makan makan :)

apa yang aku bole cakap pasal paper ni? killing killing! tet ~ nak buat yang terbaik for paper 2 la. entah papaa la yang ko tanya. ko tanya, aku jawab la. tak tau kalau tu yang ko nak. kalau tak nak, nak nak kan la. huhu. harap harap pemeriksa tu baik hati lagi pemurah. semoga murah rezeki. amin :')

psst, ekonomi dah selesai. dah bole simpan buku buku dengan segala kertas harta karun tu dalam kotak. ngee ^__^

hey ! exam tinggal 3 hari lagi dengan 3 paper. yeah. i just can't wait. wuhoo =P

Thanks for reading my entry and i really appreciate it

pasal STPM on 21st and 24th lepas !

tak sangka pulak yang aku sedang menduduki Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) taun ni, 2011. yalaa yalaa orang cakap exam ni susah. bole la tahan susahnya. ko cuba dulu baru tau. memang tak dinafikan. exam ni memang susah. entah ke berapa kalinya aku sebut perkataan SUSAH. maka jelaslah, memang SUSAH. ok ok. hentikan !

1st paper : Pengajian Am Kertas 2

first exam hari tu bermula on 21st Nov 2011. kertas pengajian am 2. asal PA jer, teringat kat cikgu PA aku, Miss Yvonne a.k.a Miss Hong Kong. pasal dia minat tengok drama Hong Kong =.=' . teringat jugak dengan mutiara kata dia "tiada dalam skema". hah! kalau buat karangan kena hati hati. pikir betol betol sebelum jawab. kalau tak, memang dia akan letak "TR" stand for tidak relevan. meaning, sesetengah jawapan yang kami buat tiada dalam skema. skema betol la cikgu ni >__< . walaupun korang fikir jawapan korang memang logik tapi kalau dah takda dalam skema. baik lupakan saja niat korang nak tegakkan kebenaran. *susahkan STPM?

cakap pasal kertas tu? apa yang kitorang expect keluar, tak pulak dia keluar keluar. entah menghilang ke mana. topik yang tak pernah dibincang tapi bole goreng ekot resipi sendiri. kira bole la pakai logik. harap harap ada dalam skema *winkwink . and satu lagi ada satu part bentuk soalannya yang baru dikeluar ! kejam betol la kau dengan batch kitorang. i don't even expect this to be happen dho. frust memang frust but what to do. tawakal jer la. yang bahagian lain, ok. kot?

next !

paling aku 'suka' sangat : Sejarah Kertas 1

kalau korang kenal Miss Ting Lee Wen, dia la guru matapelajaran sejarah 1 kitorang. dia kalau bercerita macam terer. kalah sejarawan. semua kisah sejarah dah dalam tangan dia. TAPI, aku tak jugak paham paham. terlalu panjang berjela jela kisah dulu kala. more specific makes me more tension to understand. yang penting aku main hafal jer. hafal hafal hafal. enough!

kertas ni quite ok la bagi aku. ok la sangat. pasal apa yang aku skop memang keluar. dari 16 soalan kena jawab 4 soalan. 1 soalan kena buat sampai 4 pages. and i did it ! wow for me. HAHAHA. cuma ada satu soalan jer 3 pages. but ! don't be too confident, syidah! tunggu result tunggu result. then, i should do better for my sejarah 2 coming soon. insyaallah.

what's next?

=.="

aku memang minat dengan subjek ni. Ekonomi, pasal kita bole main kira kira. Tak la bosan sangat nak belajar. tapi, still susah nak belajar. sebab ada teori yang membosankan. dah aku memang tak suka menghafal. lagipun bahasa ekonomi ibarat bahasa sains bagi aku. the best teacher of economy is Mr Laing a.k.a Bapak Keluk. dia memang sporting habissss. he always back up kitorang depan pengetua during meeting. maklum la, tak cukup markah. but then, kitorang kerja keras for this paper as this paper memang SUSAH.

aku tak jawab dengan baik. ekot sedap tangan aku jer nulis. harap apa yang aku tulis kena dengan skemanya. what ever it is. usaha sudah. after this tawakal jer la. i think i did my best for it already. next, would be ekonomi 2. more harder than ekonomi 1. struggle ! jia you :)

in short, aku dah buat sebaik mungkin. honestly, i did. harap berbaloi. STPM belom habis lagi. tinggal 5 paper lagi. uwwwww ~

*wish me luck. TQ :)


Thanks for reading my entry and i really appreciate it

i feel so bad now :'(

if you think that i'm just a burden to you then i'm sorry
i'm just a human that always make mistakes
without knowing what would happen next

what's the matter with you, young lady?
tell me if i ever did wrong to you?
hey young man, i just don't get it

excuse me, people
i'm sorry for everything
every little things that i've done
i didn't means to hurt others' feeling
i just do what i think is right
i guess so

man, i'd love you
don't worry
everything will be okay
hope so
and i'm so sorry

nan neol saranghae <3

Thanks for reading my entry and i really appreciate it

study smart , but sometimes we should study hard !

jam sekarang menunjukkan : jarum pendek ke arah nombor 2 manakala jarum panjang pula ke arah nombor 6.
waktu : pagi buta
keadaan : sejuk, bercahaya dengan sinaran lampu, seram

selamat pagi buta to all blogger :)

aku decided tak nak tido malam ni sampai laa jam 5 nanti . aku terus mandi , gosok gigi , pakai baju sekolah , makan nugget , turun sekolah !

sejak akhir akhir ni aku salu tido lewat . terpaksa stay up setakat yang aku mampu . kalau tak mampu pun , aku paksa diri . maklum laa , i don't have much time now . aku dah kesuntukan masa dah sekarang . dengan harapan usaha aku ni akan membawa kejayaan yang besar on the future .

ya , aku masih budak sekolah 'skema' . masih berbaju kurung putih dengan kain berwana birunya lagi . takpa . this would be the last moment . aku akan rindukan zaman persekolahan ni nanti . terlampau banyak kenangan yang aku kumpol selama kaki aku berpijak di sekolah yang cantik berhiaskan pokok dan bunga2 . aiseh . stop the crap !

2nd trial hari tu , aku dapat 4 principals . alhamdulillah . ada peningkatan yang ketara . STPM memang susah . memang takda yang senang pun kat dunia ni . semuanya susah . tak susah kalau kita ada usaha .

ketepikan semua yang menganggu fikiran . aku tak kesah dengan hal sekeliling . this is who i am . bila dah tiba ujian besar macam ni haa , aku akan fokus 100% on this freaking hardest exam in the world . waseh waseh ~

aku tak sepandai orang lain . aku tau mana kelemahan aku . tu laa sebabnya aku kena kerja lebih lagi dari orang lain . aku nak maju ! hehehe . pastu nak bahagiakan orang tua aku nanti . insyaallah <3

BUT , there's something that makes me curious . why ? is it that one ? lalalala ~ doakan kesihatan yang baik untuk aku ya . TQ :)

tata for now . as salam :)

Thanks for reading my entry and i really appreciate it

just a couple of words

~ i just wanna say this ~

I MISS YOU
and
I WISH WE COULD HAVE TIME TO TALK
and
I LOVE YOU SO MUCH , SAYANG !
and oh
JANGAN NAKAL NAKAL AA

nan neol saranghae <3

Thanks for reading my entry and i really appreciate it

are you pointing at me ? what ? GO STUDY LAA ~


hey awak !
i really need you now
ya , now !
would you come here ?
uww

it's been a long time i din update aa
nampaknya bohong
just that i've no idea what i wanna write
and now idk why so suddenly
even idk what am i gonna write
simply type , not simply siti ya

i oni have a weeks to study
memang ngam laa dengan muka aku
yang suka study last minit
tak sangka pulak
oni 1 weeks ow !
so bad so bad
coz i've no mood to study
not now, not now
maybe tomorrow, or the day after tomorrow
ahh, we'll see

esok exam, ini malam baru nak bukak buku
adik adik, jangan tiru aksi ini
aku dah jarang online
bole tahan
tapi tv pulak yang salu memanggil manggil
dah sekarang
DUGAAN betol lah
buku pulak membisu, or aku yang tak dengar ?
buat buat tak dengar laa tuh

eh, merapu jer banyak
maklum laa
lama dah tak menaip, hehe

last but not least,
wish me LUCK ya
thank you :)

Thanks for reading my entry and i really appreciate it


life goes on
time doesn't wait for anybody
lets go thru this life as usual
make a wish
as you wanted a good life
amin

i miss you so badly , sygg
from time to time
i've been missing you a lot
like a lot a lot lot lot
phewww
i'm speechless now

thank to Allah
for sending you my love
i'd pray to Him
wish for His blessing and mercy
hoping that He will bless our relationship
no matter what
i wish you'll be mine
and i'll be yours :')
amin

dear , please take care of yourself there
don't be too naughty aa
even i'm not by your side
but Allah is watching you ^_____^
don't do any unexpected thing
or else you'll be regret
for the rest of your life
uww

even thru the hard times
we made it thru just fine
i'm always here for you
cuz you're my everything and
you're the only one i want
to spend my whole life with

you're the only one that i ever thinking of
the only one i ever need
my life is you and me
yes, it is you
my dear

nan neol saranghae <3

Thanks for reading my entry and i really appreciate it

jauh perjalanan, luas pemandangan


Selamat Hari Raya !
ritok genap gik raya ke 4
plan my dad mok pegi Marudi pun menjadi
mok test jeraya ke sinun katanya
mok test apa ka benda
nok banyak lubang ya
ngeri aku ey
ngan gaong nok dalam lelalu ya gik
and and beraya di rumah Nek Usu kat sia laa
rindu kampung sia koh
lamak sik pegi laa katakan
terungkap kembali memori kisah semalam
time kecik kecik dolok
men pasir , men batu jeraya
agik biak , ne laa tauk papaa nak
tauk enjoy jak
kamah ka , kotor ka , ne reti

mesti korang pelik nangga kenak aku pake benda alah tas palak ya. mm. pasal aku sejok gilak gilak lam keta. dengan selimutnya gik. bapak aku nang suka pasang ekon sampe takat beku ! fuh. menggigil tho ~

mm bah
perjalanan ke Marudi memang menyakitkan
got too many holes along the road *ceyy
berkeretakan Land Cruiser
"nang nyaman asa dok lam keta eah"
i tried not to sleep
mun ku tido , komfem pening palak
then , aku prefer merati keindahan alam ciptaan Allah *waseh
memang kacak bila kita di atas bukit
nangga dibah nun
tenang hati nangga, ngeri boh cakap
silap ari bulan, gugok ke dibah nun
sik laa korang jumpa ku gik pasya neh
walaupun agak goyang goyang lam keta ya
aku tetap bersabar
lam hati "bila gik mok sampe tok!"

senyuman manis terukir tanda lega dah sampe pun ke tempat destinasi :)

at first mekorang carik tempat makan
menahan lapar dari tadik
pasal kat umah sikda jamah papaa makanan pun
mun dah takdir tek
nang mati kebulor laa mekorang sepanjang perjalanan nok menyakitkan ya
alhamdulillah, semuanya selamat
selamat sampe, selamat menjamu selera

beraya raya :)

umah first di agak is umah Nek Usu
tedah orang tua ya koh
tinggal sorang sorang
aduhhh. sayunya hati ku
aku pun tolong pa nok patut *nunjok bait laa tek
aeeeppp. yalaa empati namanya
dahya gi umah Auntie Timah
kat sia aku melepaskan segala kelelahan
sampe laa terlelap rah sofa sidaknya
tanpa segan silu sik tauk malu
lelah bah !
lamak laa juak aku membuta kat sia
dah bangun alu digelar
"PENIDO"
uhh. aku penat laa mak cik
sorry aa mun dah aku tertido tek nak
sofa kitak ya nyaman plus selesa lelalu bah
hiak hiak

fyi, it took 3 hours to arrive Marudi
but only 2 hours to go back to miri
pelik kan ?
orang madah mun kita sik bagik salam dolok
nang lambat laa mok sampe
tapi bila dah balit lak
siknya lamak ne
allahualam

to be frank, really had a tough trip with family today
bak kata title ya tek nak
jauh perjalanan, luas pemandangan
walaupun terpaksa lalui jeraya nok berlubang lubang ya *hais
betol betol betol ~

ahh . penat nang penat
online wajib !
tata for now
as salam <3


Thanks for reading my entry and i really appreciate it

new month with a new wish


new month, new wish
as i wish i could coloured my hair
kedak ya haa
nice what ?

September is now coming
and today is a beginning of September 2011
then i have only less than 82 days
for STPM
yea yea
i'm not ready yet for sure
don't know aa bila mok ready 100%
still have no mood to study
mun dah cuti tok
semua benda pun cuti
sampekan ritok ari apa pun aku sik tauk
sab kat umah sikda white board baa
mun kat kelas pat juak nangga
ritok ari apa kat white board ya

wahai September
please be good to me
even i know dugaan pasti datang
bila bila masa tanpa diduga
sikpa
tabahkan hati jak laa ow

i wish i could own you and
i wish my wish would comes true
LOL
i need you my dear
i just wanna be with you
would you makes it comes true ?
ngaaaaa !

ritok genap lah 3rd day of raya
my family and i went to KB
what another tiring day haa
pening palak mun berjalan jaoh camya
dengan jeraya nok atoyai
bergelombang macam ombak di lautan

enough aa
mok rest cause penat
letih sangat macam sikda hari esok gik dah
astaghfirullahalazim

Ya Allah, Kau jagalah keluarga
dan rakan rakan ku
pastikan mereka sentiasa dalam
keadaan yang sihat walafiat
amin :')

sayang, i miss you so freaking bad
saranghae you

in car . on the way to KB

Ejam and i . sikpat dok trenah lam keta aa

love them so much . muahhh ~


olah mekduak ! smack down :D

Thanks for reading my entry and i really appreciate it

first day raya of 2011


ngaaaaaa !
Selamat Hari Raya Aidilfitri
maaf zahir dan batin
kepada semua umat Islam
di seluruh pelusuk dunia

first day raya really AWESOME aa
seperti biasa
pagi raya kena ziarah rumah nenek dulu
nenek belah bapak aku
setiap tahun
kat sana aku jumpa dengan LIM's FAMILY of mine
keluarga kacukan cina
aiseh

kat sana juga laa kami ada photoshoot
beramai ramai
and memang bergambar sakan
posing posing posing
memang cramp dah mulut ni haa
tak habis habis senyum sana sini
entah dah ke berapa kali
diorang ambik gambar

then then kawan aku satu kelas datang menyerbu
waseh waseh
part yang paling aku suka
sebab tak pernah pernah pun kawan seramai tu
datang serbu
pastu ekot diorang beraya pulak
maybe 6 buah rumah dah kot
aku pun tak sure *malas nak mengira

balik jer
dah pukol 6 lebih
gelap dah hari
untong mama tak cari
tak kesah kot
dia sendiri cakap
bila lagi kalau bukan masa ni
yeah , memang terang benderang laa
green light yang dia bagi

perut pun dah puas diisi
semua masakan orang aku dah rasa
sedap memang sedap
tapi kalau dah kenyang
tetap masih bole diisi

alamak ! malam tadi kena sound daddy aa
tak sempat pulak nak post benda ni
alaa . kecoh aa ~
dia marah sangat tau
kecut perut terus aku
ngee
padan muka aku eh !
orang ringankan tulang, tapi aku beratkan tulang
letih me daddy , LETIH
what ever it is
whatever =P

Thanks for reading my entry and i really appreciate it

GCB

errrkkkk kenyang . alhamdulillah ~
phewww

thanks for sending me GCB , dear
for the first time
he came to my house
just to send this GCB to me

lets story begin

at first, dia text aku
seperti kebiasaannya ya
he told me that he had family gathering
to be short, he got plan nak klua dengan kawan
one of it is go to McD
aku pun ambik kesempatan ni
pesan kat dia tolong belikan GCB
agak main main bunyinya
tak tau pulak dia nak jugak bagi
for real
ahh for sure
sebab dia suka sangat mark my word
walaupun aku main main jer

tadaa ~
dia betol betol muncol di depan mata aku
depan rumah bapak aku for sure aa
malam malam macam ni ? yalaa
and dia pun hulurkan GCB tu kat aku dengan senyuman
rindu sangat kat dia
lebih lebih lagi senyuman dia yang agak manis tu
aiseh
cair saya, mama :)

awak , thanks a lot ya
terharu sangat sangat tho
i'll gonna miss this moment a lot on the future aa
love you my man <3


makan GCB sambil denga lagu wedding dress memang layan ~
aww :')

Thanks for reading my entry and i really appreciate it

holiday of raya 2011


waseh !
holidays ady started aa
T.G.I.F
balik awal sangat today
kalau tiap hari jumaat macam ni
kan best !

degupan jantung sudah mulai terasa
yalaa yalaa
raya kan sudah nak dekat
pejam celik pejam celik
tak sedar sedar esok dah raya daa
hehehe : )

komfem sangat aa semua orang
menantikan kehadiran bulan syawal
bulan mulia setiap tahun
aku jugak !
tak sabar nak jumpa saudara mara
kazen mazen aku
kitorang bukan salu jumpa pun
setaun sekali dua bole hitung guna jari
maklum laa
kazen aku bukan setakat dekat miri jer
ada yang kat brunei, sabah, labuan, KL pulak tu
semuanya ekot haluan masing masing
ecewah
rindu korang laa

kalau dah nak raya ni
i'll be busy for sure
preparing stuff for this coming raya
this and that
wow
it would be damn freaking tired aa
what a life *phewww
nevermind aa
bukan selalu kan

blablabla
setakat ni jer laa
nak tolong mama buat biskut pulak
yum yum

psst ! Happy Holidays for all Malaysians ya
and for those who celebrating Happy Eid Day
Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin
nanti raya, aku ucap lagi
hahaha
take care bena bena


SARANGHAE YO <3



Thanks for reading my entry and i really appreciate it



haix !
apsal aku jiwang sangat kat fb tu haa ?
plus now at blog pulak
kehairanan melanda diri
orang lain yang baca tu komfem sangat
laa menyampah kan ?
biarkan laa aku
syok sendiri
melayan perasaan seorang diri

dah takda tempat lain aku nak luahkan
segala isi hati perut usus aku ni
kalau bukan dekat facebook or blog
more details kat blog aa
walaupun agak tak penting bagi korang
nak tau tentang kesah hidup aku
tapi aku begitu ambik berat
yalaa hidup aku, memang aa ~

sumpah ! aku rindu dia
rindu setengah mati *waseh waseh*
tak tau kenapa rasa ni memang setia
setia menemani aku tiap saat
semacam tak bagi peluang kat perasaan lain
perasaan suka / gembira / excited
tu semua bukan sama jer ek ?
harap kau baik baik sajaa di sana, sayang
pasal aku risau sangat sangat
and i really care


for once, i want to talk to you again
just like the old time
you always crossed my mind
then i pray and asked God
to take care of you
when i'm not there with you
and and wish you were here with me
hiak hiak ~

damn. why should this feeling attack me ? damn aa ~
why am i jealous ?
because you're mine
and only mine
just a dream aa
LOL ~

we'll make our own fairytale <3
aku memang kuat bermain
bermain dengan dunia imaginasi aku
hanya berwatakkan aku dan dia
yerdeh !

i'm done
lets Allah yang tentukan semuanya
aku cuma mampu berdoa and
berharap Dia makbulkan
doa doa aku
amin : )

sayang and rindu kamu ketat ketat !
jangan nakal nakal ya
kalau tak, nanti saya cubit kamu
^^v

Thanks for reading my entry and i really appreciate it

balik awal ini hari gara gara sikap kurang sopan

what ? pfft~ i'm bored. super duper damn freaking bored. what a day. balik awal. tak sangka pulak benda ni terjadi. i feel bad with what had happened today even it is nothing to do with me. but honestly, aku sedih betol tengok dia tadi. harus ka kita mengasari orang lain yang tak tau papaa. dia lupa mungkin. atau ada laa sebab tertentu kenapa dia bole tak tau pulak. sibuk mungkin. sampaikan dia dalam kebingungan bila ditanya soalan bertubi tubi oleh orang yang tak sedar diri dah tanya dengan cara yang salah. salah ka ? mungkin. lalalaa. ignore jer lah !

but ! i really need the answer for that latihan aa. kacau betol laa minah tu. gara gara dia, aku tak dapat study. aiseh. orang lain suka laa kalau balik awal tapi aku lain pulak. aku cuma nak jawapan tu jer. eeiihh. nevermind aa~

bawak bersabar laa saudara saudari ku. dugaan ada dimana mana. tabahkan hati ya :)

Thanks for reading my entry and i really appreciate it

menguji ketahanan iman

morning fellas <-- new word orang sekarang kan ? aku ekot jer ~

banyak betol dugaan yang Tuhan bagi kat aku time bulan Ramadhan ni. sungguh ! tekanan jugak kadang kadang. tapi siapa laa kita nak bantah and merungut dengan ujian yang dia dah and nak bagi kat kita. semua tu kan semata mata untuk menguji ketahanan iman kita. sama ada kita strong enough nak hadapi semua ujian tu atau tidak. seperti yang kita sedia maklum, Tuhan takkan bagi kita dugaan yang diluar batasan kita. meaning, walau apa pun dugaan tu, kita masih mampu hadapi and setelkan dengan cara yang baik. insyaallah, dengan izin Nya.

pagi tadi aku terlepas bangun nak sahur. alamak! my mistake jugak. alarm berbunyi pun aku tutupkan cepat cepat. pastu terasa malas pulak nak bangun. sebab aku expect mak aku yang bangunkan nanti. pasal mak aku adalah alarm yang paling berkesan kalau nak suroh aku bangun and aku pulak bukan jenis yang bakhil nak bangun. sekali orang tegor, aku bangun secara terus. tak guna betol alarm phone aku tu aa. TAPI, diorang lain pun tak bangun bangun jugak. haiya. nak bengang pun tak guna. bulan puasa ni. aku kena banyakkan bersabar.

my mom said pagi around 2, daddy suroh kakak pegi McD. aku dah tido time tu. so, aku tak berpeluang nak menikmatinya bersama diorang. sedih, pilu hati aku mendengarnya. yalaa, McD tu! terlepas sahur pulak tu. nah. memang sedih sangat aa. aeppp! walau apa pun, aku tetap kena tahan iman. aku kena teruskan berpuasa hari ni. tak baik kalau pecah puasa gara gara tak bangun sahur. apa punya alasan laa tu kan. memang tak bole pakai. walaupun McD kat dapo tu tengah memanggil manggil pun aku buat tak dengar. eh, berhantu ka apa benda tu. hehe ~

dengan sakit tekak lagi. flu nya lagi. panas badan aku tho. aku pun satu jugak. biar taknak makan ubat. lagipun dah takda ubat kat rumah ni. nak buat macam mana. aku banyakkan minum air suam jer. tu pun dah cukup. sakit tekak pun makin berkurang. alhamdulillah. memang cukup mujarab laa air suam tu ey.

psst : i'm searching for malam Lailatul Qadar ! mudahan laa Allah bagi aku petunjuk saat tu. Ya Allah, makbulkan laa doa hamba Mu ini. Ramadhan taun ni betol betol dah bukak mata and hati aku. alhamdulillah aku dah bole sedar sikit sikit. jangan drastik sangat. nanti jatuh balik, malu. malu pada Allah.

that's all aa. salam n tata for now :)

Thanks for reading my entry and i really appreciate it

i'm not sure what title i suppose to write :|

kalau dah bosan bosan sangat. aku gapai broadband. and start online. tapi tak untuk malam ni. kenapa? sebab bapak aku yang sendiri bagi broadband ni kat aku. aku pun blur. dengan senyuman manis yang agak melebar. aku memang terniat nak online pun. my dad memang tau apa yang nak. tau apa yang aku rasa. tau apa yang aku inginkan. kalah firasat seorang ibu. seriously, aku berkata benar.

one day kan. aku ada niat jahat. ya! memang jahat. kalau dah terdesak. begitu laa rupa gayanya. aku kesuntukan kredit. so, memandangkan bapak aku punya kredit yang BANYAK. terniat di hati nak "ambik" sikit. tak banyak. cuma RM3 je. ngeehehe. masa tu dia tengah mandi. aku menyelinap masuk ke bilik dia secara senyap senyap. tekan tekan tekan keypad phone dia. MALANGNYA, usaha aku cuma sia sia. HARAP MAAF! memang tak dapat ambik. cuma bole transfer RM10 je. aku pun tak tau kenapa tak bole. hairan. takpa takpa. aku pun keluar dari bilik dengan kecewa di hati yang retak seribu. cewah.

on the other day pulak. suddenly dia bertanya "syidah, kau mok kredit ka?" and aku "hah?". honestly, aku memang terkejut beruk masa tu. siapa yang gatal mulut bagitau pasal kes aku menyelinap masok bilik dia tu hari. aeppp. rupanya memang tiada sapa pun. macam aku cakap tadi laa. bapak aku tau apa yang aku nak. dia pun semacam tau apa yang aku dah buat. blrppp. bahaya tu. sekali lagi dengan senyuman manis yang melebar di bibir. aku jawab "boleh juak". teet teet teet. dia transfer RM10 kat aku. the end~

moral of the story : aku kena jaga setiap langkah yang aku buat. bukan Allah sajaa yang nampak. malah bapak aku juga mengetahui. aku memang respect kat bapak aku. even kitorang tak serapat mana pun. takut ada laa. BANYAK takut wor. pasal dia garang and tegas orangnya. so, jangan cuba cuba cari pasal sama dia. dan aku? PADAN MUKA! dari kes hari tu. aku dah mula detect something bout my dad. *wink wink :)

Thanks for reading my entry and i really appreciate it

menghembus nafas legaaa

tamat sudah sebulan kita berpuasa. eh, silap! maksud aku senanya tamat sudah peperiksaan percubaan pertama tuk STPM. setelah lebih kurang seminggu aku bersusah payah buat ulangkaji. eh, macam rajin. tak laa sangat. aku masih seperti dulu. belajar last minit. tido melebihi had memang dah jadi satu kemestian. tapi kali ni aku agak kurang tido laa. wah. tak bole percaya ni. bukan apa. masa untuk belajar aku selit selitkan sekali masa aku nak online. haha. itu laa pasal lewat tido. selagi ada peluang. akan aku manfaatkan sebaik mungkin. sebaik mungkin kononnya. mm mm.

cerita pasal exam? izinkan aku ketawa dulu? AHAHAHA! mampus laa aku kali ni. sungguh! dah muka aku ni muka belajar last minit punya orang. hey. paham paham sajaa laa apa result nya nanti. tapi seperti kebiasaannya tak laa terok sangat sampai cikgu pun bole tulis markah aku guna pen MERAH. no no no way! aku takkan biarkan keadaan tu berlaku. bagi malu aku sajaa. kalau dah dapat? ambik sajaa laa. jadikan sebagai iktibar. iktibar konon! banyak konon laa aku ni kan. ambik kau punya konon tu haa~

so far so not that very good aa. semua paper aku rasa aku main jawab ekot suka hati mak bapak jiran kat belakang rumah pak cik Ismail sajaa. apa yang aku rasakan aku nak tulis. hah. aku masokkan dalam jawapan. tinggal nak bagi cikgu tengok and semak. kalau dirasakan betol. alhamdulillah. kalau tak, TR laa jawabnya. jawapan TIDAK RELEVAN. janji aku jawab soalan ekot arahan kat muka depan sekali. memang tertera arahan kat sana. hehe.

aku pantang sangat kalau cikgu yang sediakan paper tu ada buat silap. dah tu lambat inform nak betolkan kesilapan dia. haix. dah TERjawab. tawakal sajaa laa kan. pasal peruntukan masa terlalu terhad. nak pegi toilet pun terasa tak sempat. jarak antara kelas dengan toilet jaoh! lalu kelas form 4 yang suka bagi salam tu yang aku tak berapa nak rajin sangat. ee!

tapi takpa. aku dah buat yang terbaik semampu aku. aku taklaa memaksa diri sangat sampai belajar 6 7 jam. janji aku selesa. faham apa yang aku belajar sudah memadai. kalau memaksa sangat. nanti stress pulak. pastu satu apa pun tak masok. yang ada cuma habok, debu, sarang labah labah and sarang burung. usaha sudaa, sekarang tinggal tawakal sajaa. aku harap sangat laa result aku kali ni ada peningkatan. walaupun peluang tu agak tipis.

but now it's turn for kolokium that is just around the corner. presentation for my research. aku tak berapa konfiden dengan research yang aku buat tapi janji aku faham dengan apa yang aku buat. nak buat orang lain faham tu yang susah. nanti ditembak nya aku. mati laa aku nanti. tak tau macam mana nak defend. doakan aku ya? TQ. hope i can do my best for it. amin~

psst : selesai fikir pasal exam. sekarang aku fikir pasal kau balik. aku rindu kau :')

Thanks for reading my entry and i really appreciate it

Ku Ukir Indah Namamu


If I let you go
Something I belong
Forever will be gone
The love is never shine
Is so hard to say since you far away
Nothing gonna do
The love is only you
To the end of time
I’ll be missing you
Entah kemana
Akanku cari
Rasa cinta yang
Pernah ku miliki
Janji setia
Sehidup semati
Dan hanya waktu yang
Memisahkan kita
Namun semua
Telah berakhir
Untukku
Harus ku akui
Sampai detik ini
tak akanku lupa
Kisah cinta kita
Abadi untukmu
Yang ku ukir indah namamu

Ku ukir indah namamu by 7 Pelangi ^^v


Thanks for reading my entry and i really appreciate it

IF

hello guys :)

lets begin with a smile, sit properly, take a deep breath and lets check this out. this is what i feel right now. it's up to u whether u wanna continue read it or else just click on that red cross button over there. yeayea !

you know,
if i could stop the time, i would stare at you
till i can't stare you anymore,
but i'll stare again at you there from heaven.

if i could get what i wanted,
i would say, all i need is you,
then you will be mine forever.

if i could choose the time,
i only want to choose our happy moments,
see you smile, have a good time with you
by my side.

if i could kill anyone,
i would kill ones who tryin' to
destroy my happiness.

if i could rewind the time,
i would never let you go, and
asked you to stay with me,
asked you to fight for this love,
if you do loves me.

if i could do all the things i mentioned above,
hey, i will but
i knew i couldn't do that,
i'm just human being, not a God,
i know what's my weaknesses are.

i wish i could stay strong. give me strenght to move on.
coz till now i can't stop thinking of you.
it is hurt when seeing you walk away, ignoring me, like i'm not exist anymore.
you know how bad is that feeling? honestly, i almost cry but
i try not to.
i'll pray the best for you and i hope you'll be okay there.
please, take a good care of yourself. ily :')

with lots of love,
me :')
Thanks for reading my entry and i really appreciate it

Hello August

Hey August , please be good to me :)

seperti bulan bulan yang lain kebiasaannya aku kena pesan kat diorang . please be nice to me ya ! walaupun hidup ni penoh dengan cabaran malah dugaan yang takkan henti hentinya . dan aku sebagai manusia biasa . sama seperti yang lain . inginkan kebahagiaan dalam hidup . merasa senangnya hidup . bukan nak kata aku ni tak bersyukur dengan apa yang dah ada tapi aku cuma mengharapkan sesuatu yang baik berlaku dalam hidup aku sehari hari . insyaallah dengan izin Allah , kebahagian pasti milik kita . satu hari nanti .

tahun ni puasa diisytiharkan bermula pada 1 Ogos . tepat pada hari pertama untuk bulan baru . cantekk ! sempurna sudah puasa untuk hari pertama ni . alhamdulillah . aku dapat tahan iman . bukan setakat menahan diri dari lapar dan dahaga . tapi menahan diri dari melakukan perkara yang boleh membatalkan puasa aku . macam mengumpat, tengok benda yang tak senonoh ( macam pernah? ), tak mengeluarkan kata kata kesat and so on . alhamdulillah and aku harap usaha ni berterusan sepanjang hidup aku . yeah . bole percaya tak ? haha ~ dengan niat yang betol , pasti bole !

someone is leaving . Ramadhan is coming . August , please be nice to me :)

kehilangan seseorang tak bermakna hidup aku akan berhenti di situ . tak tak . aku kena teruskan hidup . walau apa pun yang terjadi . hati aku bagai dihiris . dicincang cincang dadu . namun , aku kena tabahkan hati . rasanya sakit ni bukannya untuk satu tempoh yang singkat . malah memakan masa yang lama untuk sembuh . tapi aku nak semuanya clean . tak nak simpan papaa rasa yang bole memudaratkan aku . hehe . dendam jaoh sekali namun sakit hati masih terasa bagai mencucok cucok . hah !

aku rindukan kau . dan aku masih sayangkan persahabatan kita . aku tak nak semuanya berhenti di situ . anything happened for a reason . aku tak nak salahkan sesiapa . nanti seolah olah aku salahkan takdir . takdir sudah membuat keputusan . dan pasti ada hikmahnya nanti . i wish everything is gonna be okay sangat sangat . see .. sangat sangat ! amin :')

menjelangnya bulan berkat bulan ramadhan . semoga hidup kita sentiasa diberkati Allah . harapan aku kali ni . fokus untuk study study dan study . aku taknak menyesal kemudian hari . hanya kerna setitik nila rosak susu sebelanga . have a blast month peeps :)


Thanks for reading my entry and i really appreciate it

happy moment

hi :)

i just arrived home after spent precious time with beloved one today . i can't believe that i could go out today eh . after my mom lecture me this morning . blablabla . but then she allowed me to go and give me some "kaching" even i don't ask at all . yeah . i knew she loves me . oh well . gold daughter bah . eh pelik jak bunyi . okay okay . anak emas laa katakan . mom , i only plan aa . if you don't allow me to go . then it's okay laa . but i know you takkan sampai hati tengok me sedih sedih kan . wahaha . bertuah sungguh aku .

at first , i got planned with my friends . had a steamboat at KRP just now . yummy . aku memang tak makan dari pagi sebab nanti aku tak sentuh pulak makanan tu . sepatutnya semalam tapi ada masalah dengan orang KRP . entah apa pun aku tak tau . ignore it . yang penting . sebelom puasa aku dah nikmati steamboat dengan kengkawan . hey aina . happy belated birthday . thanks kat kau and Eto . dah belanja mekduak Jieyah tek . makanan nya quite okay aa . tapi mood aku tetiba lari . kurang selera aa tadi . hais . salah time pulak rasanya .

last minute planned ! wanna meet my sayang at Parkson . i came so late eyy . i'm so sorry . then i felt so bad . pasal dia dah tunggu lama sangat . nasib iman dia masih kuat . dia tetap menunggu . hehehe . sorry banyak banyak . finally jumpa jugak . almost at 2pm . aku memang dah rasa tak sedap hati . takut takut nanti dia lari pulak . hahaha . kitorang jalan jalan aa . then singgah dekat Tea Box ? is it Tea Box ? mana mana laa . dudok lepak kat sana . suddenly , orang mainkan lagu "wedding dress" . we was like .... oh man . macam tau tau saja kan . well , that is our song aa . no ciplak ciplak please . haha . even that song means a guy that had been fall in love with a girl that gonna be married with other guy . "coz you should be my lady" . the mistake is that guy aa lambat propose that girl . haiyakk . *eh , bahasa rojak sudah keluar . hehehe ^^

then then i follow him to go CC . teman dia main DOTA ! akhirnya tercapai jugak aku nak tengok orang main benda alah tu . sebab sebelom ni aku memang tertanya tanya apsal diorang gila sangat dengan dota ? sekali tengok , terasa nak try pun ada . takpa . aku dah ketinggalan . malas laa . nanti aku gila macam diorang .

punya laa lama aku tunggu bas SENADIN ! ada laa dekat satu jam . tak pernah pernah aku tunggu bas selama tu . untong dia baik hati nak temankan aku . sorry for that . eh , jangan salahkan aku . salahkan bas tu aa ! hahaha . dia memang gentleman :)

i wonder is this the time where i got what i wanted ? is this happy moments will brings to happy ending later ? i can't keep on hoping but i wish i could get my happy moment one day . cuz you should be my lao kong . wahaha . sounds cali eyy .

okay . thats all . penat laa . thanks for everything :)

Thanks for reading my entry and i really appreciate it

bebanan tekanan perasaan

hello ladies and gentlemen
today i would like tett .... *skema pulak bunyinya

hari ni aku nak berkongsi rasa lagi . rasa sebak di dada tiada siapa yang dapat merasakan kecuali aku . pikul beban di kepala . serabut pulak rupa gayanya . nasib laa luaran aku taklaa serabut seperti perasaan aku . eh , aku tetap kena jaga penampilan . tak nak orang pandang serong pulak . pagi tadi pun cikgu ada tego pelajar yang selekeh berpakaian . untong bukan aku . well , penampilan itu penting . yalaa yalaa ~

serabut serabut aku pun . makan tetap kenyang . mandi tetap basah . kalau tak basah . maknanya aku tak mandi mandi laa tu . jangan risau . aku tetap mandi ekot masa . kerja dan tugas yang patut aku siapkan , aku selesaikan . aku takkan biarkan perasaan serabut ni affect aktiviti seharian aku . aku tetap buat seperti biasa . walaupun jiwa tengah kacau . oh well once again . be professional in every action okay .

masalah datang tak henti henti . selesai satu datang yang lain . bila dah okay ada pulak yang K.O. aku pun tak tau nak kata apa . aku cuma mampu mendengar dan memerhati . cuma hati main peranan . mulut aku tutup rapat rapat . nampaknya bohong . mulut aku berbicara saat aku bersama bestie saja okay . shhhhh . hanya di antara kita saja yang mengetahui . takkan tersebar jaoh sekali niat tu . jangan risau girlfriend . kita sudah masak dengan perangai masing masing yang telah makan masa 10 tahun kita bersama mengharungi onak duri asam garam kehidupan . *anggaran 10 tahun tersebut :)

aku bahagia bila kau ada di sisi . rasanya aku nak hentikan masa dimana kau berada di sebelah aku . memerhati aku . aku terpaku melihat wajah kau yang ehem . tenang saja aku tengok . senang hati lagi tu . entah laa . aku rasa senang bila kau ada di depan mata . dan aku jadi diri aku yang sebenar saat bersama kau wahai pujaan hati . aiseh . setiap hari jumaat . hari yang mulia . kita bersua muka . happy nya aku sukar untuk ku gambarkan di sini . aku merasa seolah olah di awan awangan . yalaa . bila kita bersama dengan orang yang kita sayang . aku merasakan hanya aku dan dia saja yang berada di dunia ini . dunia kita . perhati senyuman nya buat aku semakin sayang :')

tapi segalanya hanya sementara . kau memilih untuk pergi . tinggalkan aku seorang diri . eh eh . tak laa . keputusan yang kau buat . demi kebaikan kau jugak . demi masa depan yang sukar untuk kita ramalkan . aku relakan kau pergi . i will support you from the back . biarkan aku berdiri di belakang kau ya . jangan pandang belakang please . nanti kau sedih . melihat aku dalam kemurungan . hais . aku akan kuat . sure i can ! tak nak lemah lemah . nanti affect dengan exam aku yang just around the corner tu . cakkkk . minggu depan aa exam ! omg . i should be strong . same goes to you ya sayang :')

pesanan khas buat kau bergelar boyfriend : bila kau dah sampai di sana nanti . jangan pulak kau lupakan aku or else aku akan cubit kau . picit ? hahaha . word kau tu ya . mark my word . kau selalu mark my word bukan ? memang ayat keramat tu juga yang keluar dari mulut kau . jangan tak mark mark sudah laa . and and take a good care of yourself ya . sure i will miss you so badly . bak kata kau tadi . tak dapat perhati kau time assembly . tak dapat jumpa tiap tiap hari jumaat . aww . you make me cry aa . i know i have no chance to see you everyday like we used to . takpa . be strong saja laa . aku yakin aku bole . aku kan kuat . hekhek . yalaa tu . jangan nakal nakal aa . i know you memang naughty sangat sangat . hehehe .

i keep listening to the same song that reminds me of you . wedding dress ? aku harap benda tu takkan berlaku . kita hanya mampu merancang tapi Tuhan yang tentukan . siapa tahu kalau kalau kau bukan untuk aku dan aku bukan untuk kau . aku redha . ajal maut jodoh pertemuan di tangan Tuhan . aku akan doakan yang terbaik untuk kau .

take care and study well ya . i love you my man :')

Thanks for reading my entry and i really appreciate it

ups and downs life

sometimes,
it is better not to know anything that
just happened, what happens
what is gonna be happen
the bad thing is, it would hurt us

sometimes,
it is better to be silent
not too care what is happening
ignore everything around us and
just lives in your own world

pretending i'm okay but inside
i'm bleeding, it is HURT
people seems like hate us but they are not
judging others by their looks, their appearance,
their expression, their act
we never know the real them

i smile doesn't means i'm happy
no one knows that till
one day they mess up everything
ruin the mood
makes my day spoil
unexpected action occurs

undergo life as best as possible
our choices, reaction today
affect the future
do not care about people
that do not benefit us
that only mess up everything
thanks to Allah for sending me you
understanding FRIEND, is all i need


disappointed,
cheetah
Thanks for reading my entry and i really appreciate it

dia lah JUARA

haiyak ~
banyak bosan ini hari wor . takda apa laa sangat . hanya dudok di rumah seorang diri tengok movie and study sikit sikit sementara keluarga aku yang lain sedang bersuka ria menyaksikan abang lumba motorcross . pfft . benda benda macam tu bagi aku agak membosankan . kalau aku pergi pun . aku bukannya tengok abang aku . tapi lebih kepada CUCI MATA . wahaha . tapi apa laa sangat . orang tak berapa nak tengok benda alah macam tu . lebih senang paham . sambutan tak menggalakkan . pasal kurang minat agaknya .

first time aku tengok hari tu . hais . menyesal aku ekot . pasal boring sangat der . tapi aku suka tengok abang aku  masa tu . ada terbit rasa BANGGA laa jugak . hehehe . oi . abang aku tu ! korang ada ? hmm . hari tu jugak laa aku puas rakam video dia sedang bersaing dengan peserta lain . tuptup . dapat no 3 . okay apa . top 3 tu !

hari ni aku memang tak nak ekot . sampaikan ada orang yang baik hati nak bawak aku pergi sana . ahh malas laa . bukannya aku dapat buat papaa pun . lain cerita laa kalau aku pun ekot berlumba sekali . yeah . teringin pulak rasanya . erkk . bole ka aku ? kalau abang aku bole . kenapa aku tak bole naa ? aku suka dengan benda extreme macam tu tau .

psst : ini hari dia bawak berita GEMBIRA . dia dapat no 1 wor ! congratz ya bro . ko memang terbaik dari ladang . hahaha . dengan sokongan keluarga . aku yakin kau bole bah . terasa rugi pulak aku tak pergi tadi . hais . komfem sangat aku laa orang yang paling gembira kat sana . waseh waseh . kononnya ! takpa takpa . janji kau menang . aku tumpang bahagia . cewah ~

bukti dia menang babe !



Thanks for reading my entry and i really appreciate it

entam punya quotes :D

It is been more than a month
I’m all alone with empty heart
All i thought is no one loves me anymore
Single life is not what i wanted
But being single is not that bad
I can flirt with anyone
No one care, no one have right
To stop me from doing that
Makes a lot of friends for sure
It is time to find happiness for myself

I love you
But i should let you go
Waiting for you is all regret
All you need is being single
Fine, that means we are not meant to be
Your love towards me is getting fade
From that day, i try not to
Fall in love with anyone else
Oh, lets bygone be bygone
I have to move on

Hey ! Look ~
There is someone
Someone who told me that
He fall in love with me now
Why me? Well, i’m not ready yet
I asked you to wait
Till one day i can lets you
To fill the empty heart back
Only if you deserve it

Honestly, i feel the same
But still i’m not sure
Whether i should accept you
Or not
Take your time, not so fast my dear
We should know each other well and
I wish one day i could says “ALL I NEED IS YOU”

-unknown-

Thanks for reading my entry and i really appreciate it

aku telah jatuh hati

petang guys :)

yeah . aku happy sangat sangat sekarang . bila dapat tahu sesuatu yang agak memeranjatkan aku laa jugak . jatuh hati ! aku jatuh hati sama dia yang tidak tahu apa apa . yeah . aku suka kau laa , Taeyang ! sarang hae yo ! dia si lelaki korea . hahaha . aku gila sumpah suka kat dia tho . memang dah tak dapat kawal lagi perasaan suka aku kat dia . parah nyer bunyiiiiiii ~

well . aku dapat tahu pasal lelaki korea ni melalui lelaki cina . dia laa yang introduce Taeyang kat aku . baik betol hati dia kan ? thanks CJ . bole pulak aku berubah hati kat CJ and beralih arah dengan TY . aww . kalau laa kau ada kat depan mata aku sekarang . hmmm ~

uii naa . bertambah bahagia bila dapat tahu yang hari jadi TY sama dengan aku . 18 Mei eh ! betapa bertuahnya nombor 18 tu neh neh . i'm so excited and delighted ~

pst , TY is officially mine ! jangan kacau dia . dia aku punya . yeah . memang cukup parah laa keadaan aku sekarang . gila bayang sama dia !

TY is actually artis korea . ya . dia penyanyi yang sangat hot and sexy ! aku suka tengok dia . hampir semua lagu and video klip dia aku dah tengok and DOWNLOAD . simpan elok elok dalam lappy aku . bole laa hari hari aku tengok semua video dia . yeah bah . memang tak kenal erti jemu laa . part yang paling aku suka sesangat bila dia menari . cantik ow badan dia . tough eh . kacakkkkkk ! apa lagi kalau dia senyum . cair wa cakap sama lu . cute ! ^^ mula mula aku jatuh hati kat lagu dia yang berjudul WEDDING DRESS . that video memang awesome . touching . sedih pulak aku tengok dia . yang penting dia cute bisa buat hati wa cair :)






Taeyang ! i heart you eyy . did you hear that ? omgeee . komfem sangat laa orang menyampah tengok apa yang aku taip ni kan ? oh biarkan laa . tak suka ? kau memang dah baca pun . nak buat macam mana lagi ? lantak aku punya suka laa nak taip apa kat sini . that's all . SARANG HAE , TAEYANG <3
Thanks for reading my entry and i really appreciate it